tiistai 21. heinäkuuta 2009

torstai 16. heinäkuuta 2009

Alapihan tunnelmia




Viimeistelyä vaille


Kohtuullisen urakoinnin jälkeen näyttää etupihalla tältä, vielä kun löytäisi paikan keskellä ajorataa kököttävälle muutaman kuution kivituhkakasalle joka jäi yli...

tiistai 7. heinäkuuta 2009

Etupihan kiveys



Etupihalle tulee vaaleanharmaita pihakiviä, rajaukseen tummanharmaata reunakiveä. Pihakivet on tilattu puolen neliön tarkkuudella, kiveyksen teko voi vaatia vähän mielikuvitusta ja säätämistä, siltä varalta että määrämittaukset ovat menneet suurinpiirtein oikein.

Takapihan kiveys



Takapiha ennen ja välillä...

Kivityöt




Juhannusviikolla saapui 65m2 kuorma pihakiviä ja -laattoja. La 4.7. alkoi laatoituksen valmistelut, mullan kärräykset, laattakasojen tuonti lähemmäs kivettävää aluetta. Laatoituksen alle jää neljä vuotta sitten asennettu kivituhkakäytävä jota paikoin levennetään, etupihan käytävä on ollut mulloksella, johon oma silmä on mukavasti vuosien varrella tottunut, kyläilijät ovat pyöritelleet silmiään, oletan. Talon pohjoispuolen nurkkaan on asennettu neljä vuotta sitten kivituhka/kivikkoalue, jonka pohjalla ollut suodatinkangas on pahoin pettänyt ja päästänyt juolat sun muut läpi. Juolamattokankaan irrottaminen oli työlästä touhua, niin oli napakasti takertunut hiekkamullokseen. Kuvissa pohjoisen nurkka ennen ja välillä, lopullinen kuva tulkoon kunhan on silmien kestävä viimeistelyineen. Tällä kertaa testaan pohjalle maisemointikangasta jota ostin 30m2 paketeissa, kivituhkaa, kivet päälle sommiteltuinen sävyineen tietysti;-) Valkoiset, punaiset ja siniset omina lohkoinaan... Kuivabetonia (s 100) lakaisen väliin ja kastelen, ja toivon parasta. Lopputuloksena pitäisi välien "betonoitua", kovettua ja neulaset yms. roskat olisi helppo harjata pois.