sunnuntai 22. elokuuta 2010

Elokuiset rajamaisemat

Hetki ennen viljan korjuuta, kohta maisemat ja värit taas muuttuvat. Ylimmän kuvan lännenheisiangervot, keskikuvan norjanangervot ja takaa pilkottavat tyrnit on istutettu 2007.

lauantai 21. elokuuta 2010

Muurarimestarin...tiikerililja


Maakellarin oikea puoli jää talvilevolle kahden kuivabetonipussin jälkeen, ensi kesänä jatketaan loppuun ja aloitetaan vasemman puolen kivimuurin teko. Tiikerililjan siemenet napattiin Jokipiin mummulan puutarhasta kolme vuotta sitten ja upotettiin syvälle maahan maakellarin edustalle. Tämä on siementen neljäs kesä ja nyt kukkii ensimmäista kertaa.

maanantai 16. elokuuta 2010

Elokuun hetkiä

Näin se etenee;-)


Kellarin kiveys aluillaan, hoksasin kesken muurauksen että sinne tänne alatasolle voisi jättää ruukun mentäviä koloja. Näyttää aika hauskalta, varsinkin ruskeat ruukut ovat paikallaan kivien keskellä. Pieni sormivamma keskeytti tämän illan reunaportaiden tekemisen takaoikealle. Huomenna jatkuu kunhan jomotus hiukan hellittää;-)

perjantai 13. elokuuta 2010

Onnelan ensimmäiset omenat


"Pienviljelijän" sato jää kovin vaatimattomaksi, voin silti ylpeillä pihan ensimmäisellä omenasadolla, jokaiselle perheenjäsenelle 1,5 omenaa ja koska kaikki eivät voi syödä saan minä sadosta vähintään kaksi, olisivatpa hyviä. Omenoiden lisäksi juhannuksena heitetyistä salaatinsiemenistä tulee ihan riittämiin syötävää loppukesälle.
Kirsikoita odotellaan vasta muutaman vuoden päähän.

Kaipaavat tukea


Pihan kauimmaisen nurkan aurinkopenkki ei ollutkaan niin aurinkoinen kuin kuvittelin, kaipaan ehkä lisää perennoja jotta saan kukkimaan paljon kerrallaan läpi kesän auringon sävyissä:-)

perjantai 6. elokuuta 2010

Fossiili...

tai siis konglomeraatti, vai olikohan se noin.

tiistai 3. elokuuta 2010

Lintuvauvoja

Muutama melko varma, muut tuntemattomia siivekkäitä

sunnuntai 1. elokuuta 2010

Betonihommia


Tarkoitus oli vain nakata muutama ämpärillinen multaa kellarin katolle ja etusivulle...talven pakkaset olivat liikaa kellarinsadolle kun lämmitintäkään ei olla hankittu. Piti vähän lisätä multaa jotta saataisiin eristystä lisää. Ei tarvinnut montaa ämpärillistä laittaa kun tajuttiin ettei multahiekkaseos siellä pysy vaan on tuettava reuna kivillä, eivätkä kivet pysy ilman betonia. Onneksi löytyi kuivalaastisäkki s100 ja pora johon hankin viime kesänä vispausterän. Ei ollut kyllä aavistustakaan mitä oikeasti pitäisi tehdä, enkä jaksanut ottaa selvääkään, muutama neuvo oli kuitenkin onneksi jäänyt  mieleen jostain lehtijutusta, joten ei kun töpinäksi;-) Kuten kuvasta näkyy ammattilainen löysi "piikkejäkin" varaston vintiltä, ei tietoa niiden ristimänimestä, mutta tarkoitus yrittää pitää kivilinjat kasassa. Ladon isoimmat kivet reunoille ja keskelle väliin jäävään koloon ja isojen kivien koloihin sekaisin maakosteaa betonia ja pikkukiviä. Tuon enempää en uskaltanut yhtenä päivänä tehdä, pitää varmaan antaa kuivua kunnolla ennenkuin jatkan. Jos jollakin vainu että toteutus menossa aivan pieleen, otan vinkit mieluusti vastaan. Ensi kesänä on kellarin vasemman puolen vuoro.

Ja miksi sitä lämmitintä sitten ei olla hankittu...ei mistään löydy mallia jota saisi/voisi pitää lattialla, kaikki mallit mitä olen löytänyt ovat seinään kiinnitettäviä, mutta ajatus seinään poraamisesta kellarissa ei innosta...