lauantai 2. toukokuuta 2009

Istutuspuuhia





Malttamattomana jaksoin odotella viikkoa vaille vappuun, kädet tarras kottikärryyn ja lapioon ja kesä oli lähempänä kuin moneen kuukauteen. Uudet istutusalueet oli saatava ja kerrankin maltoin miettiä miten homma tehdään, olen ollut aivan pulassa kesäisin istutusalueilta tursuavien heinien ja rikkiksien kanssa. Mahdottoman työlästä pitää penkit puhtaana, eikä ole onnistunutkaan. Töitä olen tehnyt nyt useana päivänä ja juuriestekangasta on mennyt jo 18m2, ja muutama 6m2 kangas vielä tarvitaan. Toivottavasti helpottaa siistinä pitämistä.

Kuvasarjat ovat molemmat "alatontin" sisääntulon luota, kivikko/havualuetta sekä pensas/perennalohkoa. Työt kovasti kesken, mutta mukava seurailla miten etenee.
Kivikkoalueella mehitähteä, sammalleimua ja uusimpana ostoksena kääpiökatajaa.
Pensasalueelle tulossa tornionlaaksonruusu ylimmäksi ja paksuimmalle multapohjalle, perennoja turveharkkojen eteen kerroksittain.

3 kommenttia:

  1. Tulee varmasti komeat penkit! Oletteko maakellarin päälle laittaneet tänä keväänä jotain?

    VastaaPoista
  2. Moikka Unnukka,
    Tuo juuriestekangas, antaako se itse penkkiin istutettavien kasvien kasvattaa juuret sen kankaan läpi?
    Ulla

    VastaaPoista
  3. Juuriestekangas on tarkalta nimeltään Silmu-juurieste ja paketissa luvataan että "estää puiden hius- ja pääjuurien tunkeutumisen kukka-, vihannes- ja koristepensasistutuksiin".
    Eli ei pitäisi päästää kasvien juuriakaan läpi, istutussyvyys pitää ottaa huomioon kuoppaa lapioidessa. Paketteja oli myynnissä kahta kokoa 3m2 ja 6m2. Isompi koko maksaa vajaa kaksikymppiä.

    VastaaPoista

Tähän voit jättää ajatuksiasi.