torstai 11. kesäkuuta 2009

Sadetta odotellessa



Ensimmäinen lomaviikko on puolessa välissä ja Kalajoen parin päivän lomailu takana. Suosittelen käymään Kalajoen Lohilaaksossa vaikka et kalastusta harrastaisikaan, herkulliset kalaisat ruoka-annokset ja silmiä hivelevän kauniit istutukset puroineen päivineen.
Tältä näytti meidän pihalla kesäkuun ensimmäisellä viikolla eteläiseltä rajaojalta päin kuvattuna, alkavat istutukset onneksi jo rehevöitymään, mutta sadetta kaivattiin kovasti, taivas sitä onneksi tänään ripauttikin tovin aikaa.
Kivikkoistutus (pylvästuija, pylväskataja, kääpiökataja ja kivikkokasveja) on tehty oikeaoppisesti juuriestekangasta käyttäen, täyttömaana on peltomultaa, puuvajan paikalta kaivettua hiekkaa sekä havujen juurilla havu-rodomultaa. Perennapenkkiä (pihatatar, kurjenmiekka, päivänlilja, varjolilja yms.) tehty vanhalla kaavalla, maata kääntäen rikkakasveja sormet verillä poistaen ja reunoja yriteään joka kesä ainakin kerran kanttailla. Aika tavalla ovat suurten havujen suojissa ja paikka todella kuiva mutta näyttävät oikeat kasvit paikallensa osanneet kun yhtään tappioita ei ole tullut ja näyttävät rehevöityneenkin hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää ajatuksiasi.