tiistai 25. toukokuuta 2010

Kivipolun tekoa


Kivipolku tulee johtamaan alapihalta pihasaunalle.

4 kommenttia:

  1. Tonnisista kivikasoista etsitään sileät tai muuten vaan tasaiset, pienet ja isot. Pohjalla ja väleissä kivituhkaa, päälle väleihin taidan laittaa vielä maakosteaa betonia, johan pitäis rikkaruohojen pysyä loitolla:-)

    VastaaPoista
  2. Onnistuuko polkujen tekeminen tavallisista kivistä noin, tarkoitan että saako polusta niin tasaisen että sillä on helppo ja mukava kävellä? Todella kauniita kuvia täällä sinun blogissasi!

    VastaaPoista
  3. Tein käytävän ensin valmiiksi, laitoin pohjalle, kun muuta ei silloin varastosta löytynyt, ruskeaa maisemointikangasta (jollain käytävällä taitaa olla juuriestemattoakin). Varasin kiveykselle korkeutta n. 10cm, pohjalle kivituhkaa ja viereen iso kasa kaikenkokoisia kiviä joita aloin sommitella vieriviereen. Jos kivien korkeuserot olivat suuria, laitoin sen matalimman alle vain enemmän kivituhkaa, ja yritin saada kävelypinnan puolelle ne pyöreimmät tai tasaisimmat kiven pinnat. Kivituhkaa laitoin kivien väleihin niin paljon että betonia varten jäi vajaan viiden sentin raot. Maakostealla betonilla sain häivytettyä aika hyvin rosoisuuksia mitä vängälläkin tahtoi tulla kivien kokoeroista. Minusta nuo käytävät on hyvät kävellä ja kottikärryillä mennä. Vielä on jokunen metri tekemättä ensi kesänä, silloin on paras olla käytössä kuminen kivivasara niin saa nuijittua kivet hyvin kivituhkaan. Mutta kun tuotakin käytävää tuli tehtyä kuukausien ajan aina pikkusen kerrallaan niin näkee eron sen ensimmäisen ja viimeisen metrin välillä. Alkumatkalla on röpelöisempää jälkeä. Muuten pohjatöistä huolimatta (vaikka sorapatja ei pohjalla olekaan) on läpi tullut oikeastaan vaan saippuakukka, en tiedä sen oikeaa nimeä mutta mahdoton juurakko sillä näyttää olevan.

    VastaaPoista

Tähän voit jättää ajatuksiasi.