perjantai 13. heinäkuuta 2012

Aurinkopenkki

Varoituksen sana, kuvat kännykällä otettuja ja laatu kamala. Opinpahan taas pitämään kameraa mukana kuvausreissulla.
Sikkolan kuulasmarja kirsikkapuun toinen kesä.
 Torniolaakson ruusu, multatilaa nippanappa 50 cm.
 Liljoja pitäisi kovasti harvempaan istuttaa.
 Verikurjenpolvi oli istutettuna talon seinustalle kuivalle ja kuumalle paikalle,  mutta ei viihtynyt. Alapihalla rehottaa :)


 Pihatuvan vierustalla on niin jyrkät kaadot että nurmikonsiemeniä ei saatu pysymään ennen itämistä. Paikattiin maksaruohoilla.
 Aurinkopenkki, sininen hitsaa silmään, mutta tuokoon särön. Keskellä on pikkunauhus, ainakin olen jostain lukenut, korjatkaa jos olen väärässä. Julmettu leviämään, syksyllä pitää varmaan laittaa taimia laatikoihin ja portin pieleen jos ne häviäisivät yön aikana. Läheiselle puutarhallekin niitä jo lupasin, kun kerran sieltä vuosia sitten tulikellukkeen matkassa tänne sain. Sen juurelle ei näytä rönsyansikka sopivan, on liian matalaa, mutta joku toinen tiheakasvuinen korkeampi saisi olla vieressä, niin tukehduttaisi nauhusten miljoonat alut.
 Mongolianvaahteroiden juurella tavallista mansikkaa ja pikku mansikkaa.
 Vuosien myötä tajuaa mitkä eivät sovi yhteen. Pensashanhikki "lovely pink" juurelle fiksuna istutin peippiä, aivan pölijä ajatus. Näyttää kamalalta kun toinen ei pysy karsinassaan, eikä nuo lehdetkään sovi oikein vierekkäin, rehotukselle pitäisi löytää uusi paikka. Peipit taitaa olla parhaimpia rungollisten juurella.
Kurjenpolvi taas sopii punakoivun kanssa mainiosti, koivuangervo taas oikein ei, ainakaan vielä kun puu on noin pieni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää ajatuksiasi.