tiistai 18. elokuuta 2009

Pihasauna


Useamman vuoden mietintämyssyn ja sopimuksen jatkoajan jälkeen sunnuntai-iltana allekirjoitettiin paperit Kontion Kaisla-piharakennuksesta. Absolutely fabulous, nyt saadaan tuo etupihan rytökasa siistittyä. Tälle syksylle ennen pakkasia suunniteltiin vielä pohjatöiden (ehkä perustustenkin) tekoa ja hirsipaketti toimitetaan vuoden päästä syyskuussa. Kaisla-mallissa on tupa ja sauna erikseen, ei tule yövierailla tuvan puolella hehkuvan kuumat oltavat kun saunan tulisija ei ole seinän takana. Tiedoksi tulevat vieraat, saatte oman rauhan ja nukkua vaikka iltaan asti, eivät nämä aamunvirkut lapset herätä vielä kuuden maissa;-).
Rakennukseen tulee sähköt ja kantovesi, viemärin kanssa vielä pähkäillään, veto olisi kohtuu helppo, mutta onko järkeä kun vedenkulutus on kumminkin niin pientä, hyvin riittäisi joku sorakuoppasuodatuskin.
Kunnianosoituksena vanhalle samalta paikalta puretulle julmetulle heinäladolle, yritetään saada maastoutettua rakennus harmailla seinillä ja mustalla katolla. Kunhan saadaan rakennuspiirustukset päästään rakennusluvan hakuun. Jos joku sattumoisin käy Kontion sivuilla katsastamassa mallin, tulee tilaamaamme malliin kurkihirren kohdalle molemmille puolille +0,50m. Tuvan puolella ei tilantarvetta olisi ollut, mutta saunan puolella haluttiin tilaa enemmän puukiukaalle ja lauteille. Paikallinen piha-ammattilainen kävi viime viikolla katsastamassa paikan ja tuo ajatuksiaan syksyn aikana miten kannattaisi toiminnot järjestää jotta rakennus sulautuisi paremmin paikalleen ja saataisiin tuo pellon puolen alapihakin paremmin liitettyä tähän kokonaisuuteen. Meinasi muuten sivulauseessa että "usein on ongelmana että pihastaan innostuneet, innostuvat vähän liikaa eivätkä ehdi oikein sitten enää hoitaa koko pihaa". Siinä nyökyttelivät miehet että mopo tainnut karata käsistä. Viittasivatkohan tuolla minuun... Ei kai se auta kun alkaa rajoittaa, yhtään uutta istutusaluetta en enää tee, korkeintaan hallitusti täydennän...
Kuvasta näkyy että tulevan rakennuksen takana ennen peltoa on ollut melkoinen vattupöheikkö, karsinta on vauhdissa ja kariketta syntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää ajatuksiasi.