tiistai 19. heinäkuuta 2011

Kärpästen valtakunta


Tänään, niinkuin joka päivä tänä kesänä, on ollut tarjolla kärpästä eri muodoissaan. On kielenpäällä haudutettuna, ruokatorvessa mukavasti hapotettuna, korvakäytävässä paineistettuna. Kuka lähetti kärpäset? Ei niitä ole kertaakaan aikaisempina kesinä ole ollut tällaista määrää, määrä on ylimitoitettu, kiitos. Toivon viestin saavuttavan ne luonnonvoimien alullepanijat jotka kärpäsistä vastaavat.
Pihalla työskentely on melkoista hippatanssia. Olisin antanut muuten periksi jo ajat sitten, mutta kun naapurissa on kovempi tekemisen meininki, ne ei anna periksi kärpäsille eikä hyttysille. Kun näen pellon takaa lapion lentävät vielä iltakymmeneltä, ei auta kun mennä perässä omiin touhuihin. Mutta minä piipahdan, juoksen kärpäsiä puoli tuntia karkuun lapio kädessä ja kanttaan penkkejä. Kottikärryn sisällötkin kuskaan juosten pellonrajalle "avokompostiin". Naapureilla on ihmeellinen voima, tulee semmonen tsemppimieli. Hyvä niin. Tämä ei siis ollut pahalla, vaan pelkästään hyvällä, meillä on ihanat naapurit.
Eilen ja tänään olen venynyt kärpäsille ja pitänyt suuni tiukasti kiinni pihalla, on siinä sekin hyvä puoli ettei tule ylimääräisiä riemastuttua muulle perheelle. Mullat saatiin levitettyä traktorikuskin avulla, nyt on harattu, harattu, harattu ja asennettu nurmenrajauskivet sekä aloitettu kellarin vasemman puolen tyhjennys perennoista. Syyskuulla pitäisi olla kasveista putsattu niin voin jatkaa kellarin reunan kivimuurin tekemistä. Onneksi saan pihatuvan eteen uudelle istutusalueelle siirrettyä osan sujuvasti.
Huomenna on vapaapäivä, näitä pitää olla, ennenkuin loma loppuu.

3 kommenttia:

  1. Huh, melkeenpä tuli hiki kun ajatteli tuota työmäärää :D Blogit toimii vähän kuin hyvä naapuri, nämäkin saavat peffan liikkeelle soffalta. Mitäs miun pitikään tehdä...

    VastaaPoista
  2. Eikös vaan jossain kohti iske epäilys, että tuleeko tästä mitään ja jaksaako ja riittäkö rahat ja... Mutta, kun nää pihahommat ovat vaan niin mukavia ja maalaushommat kanssa.

    Näyttää hyvältä sun pihassas!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistä varjoyrtti ja nettimartta, se menee juurikin kertomanne mukaan, toinen toistamme tsempaten, välistä tuhisten ja puhisten ja periksi hetkeksi antaen. Säästäen, odottaen huomista, ensi viikkoa tai seuraavaa kesää. Kyllä se tästä. Pitäisi vielä opetella kympillä nauttimisen taito. Kyllä minä nautinkin kun riippumatossa hetken uinailen, tai pihasaunanhöyryissä silmät kiinni seinään nojailen, mutta lomailulle ja omassa kotona vaan oleilulle pitäisi jättää tilaa muulloinkin kun talvella;-) Matkani on puolivälissä, opettelen. Olen jo lähempänä.

    VastaaPoista

Tähän voit jättää ajatuksiasi.