tiistai 26. heinäkuuta 2011

Maakellarin kiveys


Tyhjennys alkakoon. Muurarilta jäi talvella laastijauhetta vai mikä sen nimi nyt olikaan, kokeilen toimisiko se kellarin kivien sitomisessa. Kellarin oikeaan puoleen käytettiin s100 jauhetta useampi pussi ja siitä tehtiin maakosteaa betonia. Poran terän tilalle vaihdoin vispilän (ostin rautakaupasta), ja laastiämpäriin pohjalle hermokerros vettä, siihen päälle jauhetta ja vispilällä sekaisin.
Kellari edustan kiveys epäonnistui eka kerralla, jauhotin tuolla s100 jauheella kivien välit ja kastelin kastelukannulla päältä. Jauhe ei sitten kovettunut kuin pinnaltaan parin millin vahvuiseksi ja betonikerros on päältä nyt lähtenyt parin vuoden kuluessa. Viime vuonna edustan oikean puolen "lattian" tein uudelleen ja vähän oikeaoppisemmin, vasen puoli hoitukoon nyt.
Kellari on ihan kamalan tursakkeen näköinen, huh huh. Tarkoitus olisi  tehdä n. metrin korkuinen ja puolentoista metrin levyinen kiviaita joka tukee multakerrosta. Lisäksi kellarin edustanreunoille ylhäälle asti kivikuorrutuskaistale, saa nähdä miten se onnistuu. Harjateräksen sen vaatii kumminkin kivien ja laastin kaveriksi.

Maakellarin juurella on alppiruusuja jotka päällisin puolin selvisivät talvesta, mutta kukkineet eivät ollenkaan. Edeltävänä vuonna oli kyllä kukka-aiheet tulleet mutta ne eivät auenneet yhdessäkään pensaassa. Aika monta syytä voisi olla liian kuiva, tai liian pimeä. Tai talvi sitten kumminkin vei, mutta sitten se vei jo toisen kukinnan peräkkäin koska viime vuonnakaan ei kukkinut.Ympäristöpalvelulta tuli keväällä maa-aines purkit näytteenottoa varten valmiiksi, nappasin näytteen purkkiin. Toisen purkin otin marjamaalta herukkapensaiden juurelta, saavat nyt tutkia mikä mättää. Selviänkö ilman taimien vaihtoa. En jaksa enää saikata ja roikkua netissä etsimässä syitä, viime kesänä meni päivätolkulla aikaa kun yritin tihrustella kuvia ja vertailla oireita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää ajatuksiasi.