sunnuntai 30. elokuuta 2009

Terassilautojen käsittely


Olin kuvitellut meidän perheen aikuisia aika tarkoiksi ihmisiksi... Kesän alussa pähkäilin marketissa mitä varten siellä on niin paljon käsittelyaineita terassilaudoille kun kaikki laittaa kuitenkin kyllästettyä lautaa terasseihinsa ja nehän on ikuisia, luulin ainakin. Ihmettelin vaan miksi osa laudoista rakoilee tosi paljon eteläterassilla. Sitten pihaan astui heinäkuun alussa kivimies, joka ensi töikseen meinasi että jotain tartteis tehdä ja nopsaan. Laudat ruukataankin kuulema käsitellä.
Tälle kesälle ei ollutkaan vielä tarpeeksi hommia niin joudettiin vielä käsitellemään laudat iltapuhteina kun lapset nukkuivat.
Puhdistuspesun jälkeen ero laudoissa oli kuin yöllä ja päivällä. Ensin oli raha rököllään ja kaadettiin pullosta suoraan laudoille ja harjattiin varrellisella ulkoharjalla, tuli erikoispuhdasta. Pullosta riitti yllättäen vain pariin neliöön niin seuraavat pullot piti laimentaa ämpäriin.
Vaikein pala oli valita sävy millä käsitellä, Pinotex terasiöljy sävytettynä poro-värillä (tikkurilan kuultokartasta). Silmä alkaa jo tottua ja sopii hyvin laattoihinkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voit jättää ajatuksiasi.